Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Filmer om tannbehandlingsangst vist frem hos Harvard

-

Elise Rimer, psykolog og Lena Myran, psykologspesialist og stipendiat, begge ved TkMidt, holdt i april forelesning om tannbehandlingsangst i det internasjonale nettverket «Interdisiplinary Pain and Headache Rounds».

Nettverket er et samarbeid mellom Harvard University, Tufts University og Massachusetts General Hospital. Deltagere i nettverket er fagpersoner fra hele verden innen odontologi, medisin og psykologi. Oralkirurg Tore Bjørnland ved TkMidt inviterte Rimer og Myran til å bidra med en forelesning inn i nettverket, som ukentlig har digitale forelesninger knyttet til smerte.

Onsdag 11. april holdt Rimer og Myran foredraget «The role of psychological factors in pain perception - The Norwegian Model». I sin forelesning ga de beskrivelse av TOO-tilbudet, hvordan TOO jobber tverrfaglig med angstbehandling og det å gi pasienter en opplevelse av kontroll under tannbehandling. – I vår forelesning viste til noen av filmene fra «Tenner, skam og angst»-prosjektet, som er oversatt til engelsk. Etter forelesningen var det diskusjon med engasjerte tilhørere, sier Myran og legger til at det var mye spenning knyttet til både presentasjon og om det tekniske fungerte – og det gikk bra!

Over 220 deltakere hørte på foredraget, som er det høyeste antallet deltakere nettverket noen gang har hatt. – Siden det var så mange som deltok var det ekstra gøy at det gikk så bra. Vertskapet gav oss en rask tilbakemelding om de var svært fornøyde med forelesningen, sier Myran glad og legger til at den skriftlige evalueringen av arrangementet bekreftet også fornøyde deltakere og at innholdet traff en nerve hos publikum.