Nettverkssamling & opplæringspakke

Det nærmer seg nettvkerssamling.for tverrfaglig behandlerteam TOO. Samlingen finner sted 14., 15. og 16. september.

Her finner du praktisk informasjon og program


Opplæringspakke for nyansatte

Opplæringspakken for nyansatte i TOO er i gang. Denne gangen foregår opplæringspakken gjennom læringsplattformen I'ts Learning og i Teams. For å delta på introduksjonsdagen 14. september må du ha gjennomført den digitale opplæringspakken.
Informasjon om opplæringspakken finner du her.

 

ansvar_hånd_plante 600.jpg

Fagstoff

Tips til ny vitenskapelig artikkel:
Tannlege-administrert kognitiv atferdsterapi versus «Fire gode vaner» – bruk av midazolam

Mariann Saanum Hauge, Bent Storå, Olav Vassend, Asle Hoffart og Tiril Willumsen 
Nor Tannlegeforen Tid. 2022; 132: 626-36

Under "Fagstoff" på tooinfo.no kan du nå finne flere artikler som kan være nyttig å ta en nærmere titt på. 

***For medarbeidere i Tverrfaglig behandlerteam: Noen manualer og beskrivelser av behandlingsløp hos tverrfaglig team, vil kun publiseres på lukket side på tooinfo.no. Veilederen for tverrfaglig behandlerteam ligger også på lukket side under "Dokumenter"  i fellesgruppen. 

briller_gul bakgrunn_640_cropped.jpg

 

 

 

 

Koordineringsgruppen TOO & Faggruppen TOO

Informasjon fra Koordineringsgruppen TOO

Helsedirektoratet har etablert en arbeidsgruppe som er i gang med å gå igjennom evalueringen til PwC. Koordineringsgruppen er representert i gruppen. Arbeidet til gruppen vil være ferdig ved utgangen av 2022. 

Evalueringsrapporten til PwC 2021:  "Evaluering av tannhelsetilbud til personer utsatt for tortur og overgrep og personer med odontofobi («TOO-tilbudet»)" finner du her. 
 

Nyheter fra regionene

TkRogaland: Digitale kurs og utvidelse av teamene
Før sommeren arrangerte TkRogaland digitale kurs for TOO-teamene. - I mai snakket Hilde-Marie K. Queseth om effektive og gode pasientløp og i juni holdt Maren Gry Lillehaug Agdal innlegget «Ha omsorg for pasientene og samtidig stille krav til dem». Kurset i mai var for tverrfagligteam og kurset i juni var for tverrfagligteam, tannbehandlerteam og samarbeidende psykologer, sier Ingvild Dommersnes, leder i TkRogaland. Hun legger til at Queseth har forøvrig tatt eksamen i kognitiv terapi for helsepersonell med helse og sosialfaglig bachelor utdanning, som hun gjerne anbefaler videre.

Dommersnes viser til at i likhet med andre så har de dessverre lange ventelister og at mange ikke møter eller avbestiller timen på kort varlse. - Det har ført til at vi har måtte innføre mer strukturerte pasientforløp og stiller strenger krav til pasientene. Videre har vil brukt deler av de økte bevilgningene til å øke bemanningen, sier Dommersnes og viser til at de har flere godt kvalifiserte søkere til de ledige stillingene. 

Region Agder: Tips om symposium & flytting
Ambika Ask, psykolog ved Agder fk, tipser om Dental Trauma Guide 2022, som arrangeres i København 6.-8.oktober. På programmet står det flere kjente navn. Det er også mulig å delta digitalt.  Ask kan også fortelle at i de i tverrfagligteam i gamle Aust-Agder har flyttet til Grimstad. Her har de også fått en ny tannlege i tverrfaglig team. 

Region TkØ: Ny læringsplattform & ny Instagramkonto

 - For å styrke og forbedre kursene våre har TkØ inngått en avtale med It's Learning, forteller Merete Berg-Berthinussen, seniorrådgiver ved TkØ. Læringsplattformen gir flere muligheter, blant annet å utvikle mer engasjerende kurs. Det gir også mulighet til at deltakerne i større grad kan gjennomføre selvstudium. - Dette er en pilot og i første omgang ønsker vi å teste ut den digitale opplæringspakken til nye medarbeidere i tverrfaglig team, sier Berg-Berthinussen. 

TkØ har også etablert Instagramkontoen: tannhelse_kompetansesenter_tko. Kanalen vil brukes til å legge ut TkØs aktiviteter knyttet til forskning, klinikk, kompetansehevende tiltak og ikke minst TOO-prosjektet. Følg oss gjerne! 


Har din region arrangert eller skal arrangere samling, seminar o.l, så tips oss gjerne om det! Skal du/dere arrangere en regional samling og ønsker påmeldingsskjema på tooinfo.no, så kan vi hjelpe deg med det. Kontakt oss på: redaksjon@tooinfo.no

mikrofon_samling_konferanse.jpg
 

Oppslag i media

I sommer var det oppslag om TOO-prosjektet og filmer fra Tenner, skam og angst: 

Lill (50) var så redd tannlegen at hun aldri gikk dit www.kk.no 04.06.2022

Instagram: tannlegeangst

Vi minner om at TOO-prosjektet har Instagramkontoen "tannlegeangst". Målet her er å gi enkle råd til de med mild eller moderat grad av tannbehandlingsangst. Kontoen vil blant annet dele filmer fra prosjektet «Tenner, skam og angst». Kanskje du har lyst til å bidra? Kontakt redaksjonen. 

Tannbehandlingsangst på Instagram 

Instagram tannlegeangst

Praktisk: lukket side for medarbeidere i tverrfaglig behandlerteam

Det er din lokale administrator som registrerer, oppdaterer og eventuelt fjerner brukerkontoer på den lukkede siden på tooinfo.no. Har du for eksempel fått ny e-postadresse? Da tar du kontakt med din lokale administrator som ordner det for deg.

Er du usikker på hvem som er din lokale administrator? Send en e-post til redaksjon@tooinfo.no, så finner vi det ut av det.

Obs: hos noen Outlook-brukere kan meldinger fra lukket side havne i mappen «Annet» i stedet for «Fokus» i Innboksen. Ta en titt. Og finner du den ikke der, så sjekk spamfilteret. 

søppelkasse_600 – Kopi.jpg

Redaksjonen tooinfo.no

Har du innspill eller spørsmål om tooinfo.no eller tips til neste nyhetsbrev, så send gjerne en e-post. 

 

Mvh redaksjonen tooinfo.no
 

Redaksjonsgruppen til tooinfo.no består av

  • Therese Varvin Frediksen (Vestfold-Telemark fylkeskommune, Faggruppen TOO)
  • Geir Haukeland (TkMidt, Faggruppen TOO)
  • Emma Pettersen (TkNN)
  • Ambika Viswanathan Ask (Agder fylkeskommune
  • Siri Espedal Vold (TkVestland, Vestland fylkeskommune, Koordineringsgruppen TOO)
  • Vibeke Almaas (TkØ). Leder.

E-post: redaksjon@tooinfo.no

blyant_gul_bakgrunn_400.png