Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyhetsbrev - desember 2022

-

Hei! 

Her er årets siste nyhetsbrev fra TOO-prosjektet. 

Send oss gjerne tips og innspill til nyheter, stort eller smått, nasjonalt eller regionalt til e-post: redaksjon@tooinfo.no

Mvh redaksjonen tooinfo.no
 

Nettverkssamling for tverrfaglig team: 13. - 15. september 2023

Dato for nettverkssamling for tverrfaglig team er satt: 13. - 15.september 2023

Huk av datoene i kalenderen din! 
Du vil få beskjed når påmeldingsskjemaet er klart. Da er det lurt å melde seg på så raskt som mulig og før frist. 
Etter frist vil det ikke være mulig å melde seg på.

Mer informasjon kommer.

samtalebobler_1240_cropped.jpeg

Koordineringsgruppen TOO & Faggruppen TOO

Informasjon fra Koordineringsgruppen TOO: Arbeidsgruppe & Landsmøtet NTF

I høst har en arbeidsgruppe nedsatt av Helsedirektoratet jobbet med å gå igjennom evalueringen til PwC. Koordineringsgruppen er representert her. - Arbeidet til arbeidsgruppen og rapporten fra Helsedirektoratet skulle opprinnelig ha vært ferdig og levert nå i desember, men er utsatt til januar, sier Siri Espedal Vold, nestleder i Koordineringsgruppen og deltaker i arbeidsgruppen. 

Her finner du evalueringsrapporten til PwC 2021: "Evaluering av tannhelsetilbud til personer utsatt for tortur og overgrep og personer med odontofobi («TOO-tilbudet»)" 

Landsmøtet NTF
I november var det Landsmøtet NTF på Lillestrøm og kompetansesentrene stilte også i år med felles stand.. Denne gangen la vi vekt på informasjon om TOO-tilbudet for å skape enda mer interesse for å jobbe som behandler i TOO-prosjektet. 

  29BD02C5-E94B-49D0-ACE9-DC09715076E3.jpg    E6B565CA-7E19-4918-AA8F-EE9174D07F95.jpg

 

Nyheter fra regionene

TkMidt: Ny psykolog og ny tannlege 

- Vi på TkMidt har nå ønsket velkommen til ny psykolog, som startet 1. desember. Det har vært et flott tilskudd til teamet, forteller Ragnhild Hagen, psykologspesialist og avdelingsleder for TOO-teamene ved TkMid. Hun legger til at TkMidt i høst også lyste ut stilling som tannlege i tverrfaglig team. Her fikk de flere gode søkere. Ny tannlege er nå tilsatt og vil starte i løpet av de neste månedene.

TkRogaland: Flere utlysninger
Rogaland vokser også. - Vi blir stadig flere TOOere i Rogaland. Nå lyser vi ut hele stillinger både som leder, tannlege og tannhelsesekretær, sier Ingvild Dommersnes, leder i TkRogaland og legger til at de er veldige fornøyde med at det er flere kvalifiserte søkere til stillingene. 


TkØ: Plan for opplæring for tverrfaglig team og tannbehandlerteam i 2023 er klar
- Nå har vi landet datoer for neste års arrangementer for både tannbehandlerteam og for tverrfaglig team. Det omfatter opplæringspakker, digitale seminarer og fysiske samlinger, sier Merete Berg-Berthinussen, seniorrådgiver ved TkØ. Planene er publisert på tooinfo.no og påmeldingsskjema for det enkelte arragenement kommer fortløpende. Først ute er opplæringspakken for nye tannbehandlerteam. 
Det er arbeidsgruppa "TOO kompetanse" som har utarbeidet planene. Arbeidsgruppa består av av representanter fra fylkeskommunene Agder, Innlandet, Viken, Vestfold og Telemark, Oslo kommune og TkØ. 


Har din region arrangert eller skal arrangere samling, seminar, har nye ansatte eller team o.l, så tips oss gjerne om det!
Skal du/dere arrangere en regional samling og ønsker påmeldingsskjema på tooinfo.no, så kan vi hjelpe deg med det. Kontakt oss på: redaksjon@tooinfo.no

mikrofon_samling_konferanse.jpg
 

Fagstoff

Tips til vitenskapelig artikkel:
Brukar-medverknad i tannhelsetenesta – ei kvalitativ studie om erfaringar blant pasientar med behov for tilrettelagt tannbehandling i TOO
Ingrid Kristin Moe, Therese Thornton Sjursen, Regina Skavhellen Aarvik, Torill Helene Tveito og Maren Lillehaug Agdal
Nor Tannlegeforen Tid. 2022; 132: 926-35

Under "Fagstoff" på tooinfo.no kan du nå finne flere artikler som kan være nyttig å ta en nærmere titt på. 

***For medarbeidere i Tverrfaglig behandlerteam: Noen manualer og beskrivelser av behandlingsløp hos tverrfaglig team, vil kun publiseres på lukket side på tooinfo.no. Veilederen for tverrfaglig behandlerteam ligger også på lukket side under "Dokumenter"  i fellesgruppen. 

briller_gul bakgrunn_640_cropped.jpg

 

 

 

 

Ny intranettløsning for tverrfaglig team på trappene

TkØ og redaksjonsgruppen jobber med å få på plass en ny lukket løsning på tooinfo.no for tverrfaglig team. Nåværende løsning vil bli skiftet ut med en intranett-løsning i løpet av mars.  Målet med den nye løsningen er at den skal være enklere å bruke og gi bedre oversikt enn dagens løsning. 

I løpet av vinteren 2023 kommer det mer informasjon om løsningen, hvordan den skal tas i bruk, hva den skal brukes til og når den trer i kraft. 

 

intranett_lyseblå bakgrunn_1240.png

Instagram

Vi minner om at TOO-prosjektet har Instagramkontoen "tannlegeangst". Målet her er å gi enkle råd til de med mild eller moderat grad av tannbehandlingsangst. Kontoen vil blant annet dele filmer fra prosjektet «Tenner, skam og angst». Kanskje du har lyst til å bidra? Kontakt redaksjonen. 

Tannbehandlingsangst på Instagram 

insta desember 2022.jpg

Redaksjonen tooinfo.no

Har du innspill eller spørsmål om tooinfo.no eller tips til neste nyhetsbrev, så send gjerne en e-post. 

 

Mvh redaksjonen tooinfo.no
 

Redaksjonsgruppen til tooinfo.no består av

  • Therese Varvin Frediksen (Vestfold-Telemark fylkeskommune, Faggruppen TOO)
  • Geir Haukeland (TkMidt, Faggruppen TOO)
  • Emma Pettersen (TkNN)
  • Ambika Viswanathan Ask (Agder fylkeskommune)
  • Siri Espedal Vold (TkVestland, Vestland fylkeskommune, Koordineringsgruppen TOO)
  • Vibeke Almaas (TkØ). Leder.

E-post: redaksjon@tooinfo.no

blyant_gul_bakgrunn_400.png