NOFOBI 2022

I år ble NOFOBI 2022 arrangert i Stavanger med over 190 påmeldte. Riktignok ble det litt frafall på grunn av smittesituasjonen, men arrangementet ble vel gjennomført. De to dagene inneholdt følgende foredrag: 

  • «Hva når tannlegen behandler angsten alene?» Mariann S. Hauge & Bent Storå
  • «Allianse, innsikt og endring« Elisabeth Christie Ørke
  • «En introduksjon til EMDR. Hva er EMDR? Nytteverdi i behandlingen av pasienter med tannbehandlingsangst.» Gry Thorvik Stafseth 
  • «Tenner, skam og angst- filme rom tannbehandling som forenkler samarbeidet mellom tannlege og pasient» Lena Myran og Vibeke Almaas

 

NOFOBI1.jpg
Lena Myra, foto: privat. 

Evaluering av TOO-prosjektet

På forrige nettverkssamling for tverrfaglig behandlerteam presenterte PwC evalueringen av TOO-prosjektet. Hele rapporten kan du lese her.

Koordineringsgruppa TOO & Faggruppa TOO

I forrige nyhetsbrev presenterte vi organisasjonskartet for TOO-prosjektet. Nå har vi også fått på plass en oversikt over hvem som deltar i henholdsvis Koordineringsgruppen TOO og Faggruppen TOO. Oversikten finner du under "Om TOO-prosjektet".

Koordineringsgruppen TOO og Faggruppen møtes regelmessig for diskusjon og oppfølging av felles anliggende i TOO-prosjektet. Neste felles møte er 28. - 29. mars.

 

samtalebobler_600.png 

Nyhet fra regionen: TkØ

Det pågår stadig regionale opplæringstiltak og kompetansehevende arbeid for tverrfaglig team og for tannbehandlerteam rundt omkring. Denne gangen er det litt informasjon fra TkØ. 

Regional opplæringspakke for tannbehandlerteam  - TkØ

I februar arrangerte TkØ igjen digital opplæringspakke for nye behandlere i tannbehandlerteam TOO i TkØs region (Agder, Innlandet, Oslo og Viken). Arrangementet gikk over tre halve dager og omfattet blant annet blant annet traumeforståelse, innføring i kognitiv teori og erfaringer med å jobbe med redde pasienter. Det er andre gang den digitale opplæringspakken arrangeres. 
 

Regional opplæringspakke for tverrfaglig behandlerteam - TkØ

I mars er det en ny runde med digital opplæringspakke for nye behandlere i tverrfaglig behandlerteam i TkØs region. Også dette arrangementet  går over tre halve dager. Så er du ny behandler i tverrfaglig behandlerteam i regionen, så meld deg på opplæringspakken her.


Har din region arrangert eller skal arrangere samling, seminar o.l, så tips oss gjerne om det! Skal du/dere arrangere en regional samling og ønsker påmeldingsskjema på tooinfo.no, så kan vi hjelpe deg med det. Kontakt oss på: redaksjon@tooinfo.no

mikrofon_samling_konferanse.jpg
 

Fagstoff: artikkeltips

The torture victim and the dentist: The social and material dynamics of trauma re-experiencing triggered by dental visits
Høyvik, A. C., Willumsen, T., Lie, B., & Hilden, P. K. (2021). The torture victim and the dentist: The social and material dynamics of trauma re-experiencing triggered by dental visits. Torture Journal, 31(3), 70–83. 

Artikkelen er også lagt ut på tooinfo.no under "Fagstoff". 


briller_gul bakgrunn_640_cropped.jpg

 

 

Instagram

Vi har nå opprettet en profil på Instagram rettet mot befolkningen/pasienter. Profilen heter «tannlegeangst». Målet  i første runde er å gi enkle selvhjelpsråd og blant annet informere om filmer fra prosjektet «Tenner, skam og angst». Følg oss gjerne! 

insta_tannlegeangst.jpg

 

Media

I fjorårets siste nummer av Tannstikka finner du artikkel om prosjektet til ph.d.-stipendiat Vibeke Kranstad og hennes prosjekt. 
Hvordan opplever pasienter angstbehandling i TOO-tilbud? 
Tannstikka nr. 6, 2021 (s.8-9) 

Du finner også en kort presentasjon av Kranstads ph.d.-prosjekt under "Forskningsprosjekter". 

 

tannstikka vibeke kranstad.png
Tannstikka 6/2021

Dato for nettverkssamling for tverrfaglig behandlerteam 2022!

Nasjonal nettverkssamling tverrfaglig behandlerteam 2022 finner sted 14., 15. og 16. september.

Så hold av datoen og så kommer vi tilbake til påmelding og program! 

 

ansvar_hånd_plante 600.jpg

Minner om: filmer om tannbehandlingsangst

Filmene fra prosjektet «Tenner, skam og angst», som ble presentert på nettverkssamlingen, er tilgjengelig på tooinfo.no

Tips til bruk av filmene
Hva kan filmene brukes til? Filmene kan være nyttig å bruke for eksempel ved pasientkonsultasjon- og behandling, kurs, stand og foredrag. Eksempelvis ble noen av filmene vist på standen til NTFs Landsmøte, og «Kompetansegruppen TOO» ved TkØ har brukt noen av filmene i forbindelse med kurs til tannbehandlerteam. Se også under "Tips"!


Innholdsfortegnelse over filmene
Det er over 40 filmer om tannbehandlingsangst og er delt inn i kategorier. For å få en oversikt over alle filmene kan du ta en titt på oversikten som du finner her. 
 

Teknisk bistand
Hvis du ønsker å bruke noen av filmene, men er usikker på hvordan du deler en film eller noe annet teknisk, så finner du litt informasjon her. 
 

utropstegn 600.jpg

Praktisk: lukket side for medarbeidere i tverrfaglig behandlerteam

Det er din lokale administrator som registerer, oppdaterer og eventuelt fjerner brukerkontoer på den lukkede siden på tooinfo.no. Har du for eksempel fått ny e-postadresse? Da tar du kontakt med din lokale administrator som ordner det for deg.

Er du usikker på hvem som er din lokale administrator? Send en e-post til redaksjon@tooinfo.no, så finner vi det ut av det.

Obs: Sjekk gjerne spamfilteret ditt! Noen ganger havner meldinger fra lukket side i spamfilteret. 

søppelkasse_600 – Kopi.jpg

Redaksjonen tooinfo.no

Har du innspill eller spørsmål om tooinfo.no eller tips til neste nyhetsbrev, så send gjerne en e-post. 

Mvh Redaksjonsgruppen tooinfo.no
 

Redaksjonsgruppen til tooinfo.no består av

  • Therese Varvin Frediksen (Vestfold-Telemark fylkeskommune, Faggruppen TOO)
  • Geir Haukeland (TkMidt, Faggruppen TOO)
  • Emma Pettersen (TkNN)
  • Ambika Viswanathan Ask (Agder fylkeskommune
  • Siri Espedal Vold (TkVestland, Vestland fylkeskommune, Koordineringsgruppen TOO)
  • Vibeke Almaas (TkØ). Leder.

E-post: redaksjon@tooinfo.no

blyant_gul_bakgrunn_400.png